Καρυές Παυσανίας

Νέα - Ενημέρωση


12.03.2023

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Διεθνείς Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας SPARTA ΜΤΒ RACES στις Καρυές

 

Οι Καρυές βρέθηκαν για ακόμα μια φορά στο επίκεντρο των διεθνών ποδηλατικών γεγονότων, με τη διεξαγωγή αγώνων ορεινής ποδηλασίας που διεξήχθησαν από την Πέμπτη 9 ως και την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023. Οι Διεθνείς Αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας, με την επωνυμία SPARTA ΜΤΒ RACES, είναι ενταγμένοι στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ποδηλατικής Ομοσπονδίας (UCI) και αποτελούν μεταξύ άλλων στόχο συγκομιδής βαθμών για άνδρες και γυναίκες, εν όψη των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Στους αγώνες συμμετείχαν ποδηλάτες από Γαλλία, Ελβετία, Σλοβακία, Ισραήλ, Βέλγιο, Τσεχία, Ιταλία, Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Καζακστάν και Ελλάδα. Παράλληλα το μεσημέρι της Κυριακής 12 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν διασυλλογικοί αγώνες, ενταγμένοι στο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, στις κατηγορίες παίδων, παμπαίδων, κορασίδων, παγκορασίδων και μίνι.

Να σημειώσουμε ότι στους αγώνες συμμετείχε και ο Καρυάτης στην καταγωγή, Σταμάτης Εγγλέζος, ως μέλος πλέον της Εθνικής ομάδας εφήβων. Ο Σταμάτης Εγγλέζος είναι ήδη πανελληνιονίκης και βαλκανιονίκης στην κατηγορία παίδων, και φέτος άρχισε να συμμετέχει σε αγώνες ώστε να συλλέξει βαθμούς για τη διεθνή βαθμολόγησή του. Στους αγώνες  στις Καρυές, ενώ ξεκίνησε καλά, είχε μια πτώση, η οποία του στράβωσε το τιμόνι και τον ανάγκασε να τερματίσει στην 5η θέση.

Οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης, την τεχνογνωσία του Σπαρτιατικού Γ.Σ και την στήριξη της Κοινότητας Καρυών και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών.

Φωτογραφικό υλικό

Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

Πηγή φωτογραφιών:
Πάνος Σπανός, Λεωνίδας Χονδρόπουλος, Στέβη Βλάχου