Καρυές Παυσανίας

Νέα - Ενημέρωση


03.01.2022

Η δικαστική διαμάχη της ενορίας Καρυών

 

Εκδόθηκε πρωτοδίκως η εισαγγελική απόφαση για την υπόθεση υπεξαίρεσης των χρημάτων της ενορίας Καρυών. Η εισαγγελική αρχή διαπιστώνει την ανάληψη ενός ποσού χωρίς αιτιολόγηση, όχι όμως του συνολικού ποσού που φαίνεται να έχει υπεξαιρεθεί, με αποτέλεσμα να απορρίπτεται η μηνυτήρια αναφορά καθώς η κατηγορία μετατρέπεται σε πλημμέλημα και υπάρχει παραγραφή των κατηγοριών λόγω παρέλευσης πενταετίας.

Ο τέως εφημέρος Καρυών κ. Ευστράτιος Σταθόπουλος μας κοινοποίησε την εισαγγελική απόφαση και την αναρτούμε.

Η Εισαγγελική Διάταξη και το πόρισμα:

Επιστολή του πρώην ιερέα των Καρυών Ευστράτιου Σταθόπουλου

Αγαπητοί Αραχωβίτες και Αραχωβίτισσες

 

Δια της παρούσης 1ον σας εύχομαι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ.
Παράλληλα όμως μετά την απορριπτική διάταξη την οποία και σας απέστηλα για να λάβετε γνώση έρχομαι να σας επισημάνω ότι για την απώλεια των χρημάτων του Ι.Ν. υπάρχει ευθύνη της Alpha Bank. Το απολεσθέν πόσο ανέρχεται στο ύψος των 76.751,00 €. Για το συγκεκριμένο ποσό η Alpha Bank τμηματικά έδινε χρήματα χωρίς παραστατικά (ήτοι χωρίς πρακτικό εκκλησιαστικού συμβουλίου και έγκριση μητροπολιτικού συμβουλίου) κατά παράβαση του άρθρου 6 παρ. 3 του κανονισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος 8/1979 ΦΕΚ 5-1-1980 που απορρέει από τον καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος ΦΕΚ 59011977. Αυτή η Αδικοπραξία της Alpha Bank εναντίον του Ι.Ν. συνέβει 42 φορές από 15-3-2011 έως 19-11-2012 με πλαστογραφημένη δική μου υπογραφή.
Δια το συγκεκριμένο υπάρχει επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτη μας προς την Alpha Bank με ημερομηνία 5-4-2021 η οποία είναι εν γνώση των εκκλησιαστικών συμβούλων του Ι.Ν. και την οποία σας αποστέλλω.

Εάν πραγματικά θέλετε τα χρήματα να επιστραφούν στον Ι.Ν. πρέπει να κινηθείτε εναντίον της Alpha Bank η οποία ήταν υπεύθυνη για την φύλαξη των χρημάτων του Ι.Ν.
Σημειωτέον δε ότι βάση του 911 άρθρο του Α.Κ. όταν παρέλθη πενταετία (5 χρόνια) από την στιγμή που ο παθών έλαβε γνώση της αδικοπραξίας και δεν πράξει τίποτε παύεται κάθε αξίωση εναντίον του αδικούντος (Απρίλιος 21- Απρίλιος 26).
Προς αποκατάστασης της αλήθειας εάν επιθυμήτε, μπορώ να σας προσφέρω κάθε πληροφορία και ενημέρωση.

 

Με αγάπη Χριστού

Ευστράτιος Ι. Σταθόπουλος

Ιερεύς