Καρυές Παυσανίας

Νέα - Ενημέρωση


06.02.2019

Πρωτοφανείς καταστροφές από την κακοκαιρία στις Καρυές

 

Πρωτοφανείς ήταν οι καταστροφές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στις Καρυές σήμερα Τετάρτη 6/2/2019. Μετά από πολλές μέρες συνεχόμενης έντονης βροχής και την χθεσινή θυελλώδη νεροποντή, το έδαφος δεν άντεξε να απορροφήσει άλλο νερό και έγιναν κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία του χωριού.

Η σημαντικότερη όμως ζημιά έγινε από την υπερχείλιση του ποταμού Δειρού της Παναγίας, όπου η πρωτοφανής ορμή και ποσότητα του νερού πέρασε πάνω από το γεφύρι και κατέστρεψε το δρόμο που οδηγεί στην εκκλησία και στη συνέχεια στον Άγιο Πέτρο. Μάλιστα ο Άγιος Πέτρος έχει ήδη αποκοπεί από κατολισθήσεις στον κύριο δρόμο του από το Καστρί και είχαν απομένει οι οδικές προσβάσεις από τις Καρυές και τα Βούρβουρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Lakonia Live, το πρωί της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου, αυτοκίνητο που κινείτο στην περιοχή, παρασύρθηκε από το ποτάμι της Παναγίας. Τελευταία στιγμή ο οδηγός βγήκε από το όχημα και πιάστηκε στα κάγκελα του γεφυριού και στη συνέχεια κάτοικοι του χωριού πήγαν με αγροτικό μηχάνημα και τον απομάκρυναν από το σημείο, ενώ το αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά για ένα χιλιόμετρο καταστρέφοντας ολοσχερώς το όχημα.

Επίσης από μαρτυρίες κατοίκων πληροφορηθήκαμε ότι κατέρρευσε πεζούλα εντός του χωριού, και έκλεισε ο δρόμος προς το ξενοδοχείο Αρχοντικό του Πάρνωνα.

Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

 

Πηγές:

Facebook
Lakonia Live
Δημοτική Αγορά Λακωνίας