Καρυές Παυσανίας

Νέα - Ενημέρωση


04.06.2019

Οι Εκδηλώσεις στις Καρυές για το καλοκαίρι του 2019

 

Συνεχής ανανέωση - Τελευταία ενημέρωση 12.07.2019

Όπως κάθε χρόνο ανακοινώνονται οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις Καρυές για το καλοκαίρι από τους συλλόγους και τους επιχειρηματίες τις περιοχής. Για όποιες νέες εκδηλώσεις ή τροποποιήσεις ενημερωνόμαστε στην πορεία του καλοκαιριού, θα ανανεώνουμε το περιεχόμενο της δημοσίευσης. Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν μέχρι στιγμής, είναι οι ακόλουθες:

ΙΟΥΛΙΟΣ


Πέμπτη 18 Ιουλίου - Ενημέρωση και Απολογισμός της Εθελοντικής Ομάδας Εξωραϊσμού Εκκλησιών

---Αλλαγή Ημερομηνίας εκδήλωσης---

Η εθελοντική ομάδα εξωραϊσμού των εκκλησιών των Καρυών, θα προσφέρει καφέ σε όλους τους ομογενείς του εξωτερικού και σε όλους τους κατοίκους του χωριού την Πέμπτη 18/07/2019 και ώρα 7:30 μμ, στην αίθουσα του Κοινοτικού Κτιρίου και θα γίνει ενημέρωση και απολογισμός των έργων που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο και γενικά για τις προσπάθειες που γίνονται για τη συντήρηση και εξωραϊσμό των εκκλησιών. Παρακαλούμε όλους τους ομογενείς και τους κατοίκους του χωριού όπως παρευρεθούν.

Διήμερο 20-21 Ιουλίου - Γιορτή Μπύρας

Με την ευγενική χορηγία της Λακωνικής ζυθοποιίας «SPARTAN BEER» θα υπάρχει δωρεάν μπύρα για όλους τους επισκέπτες όλο το Σαββατοκύριακο.

 

Σάββατο 20 Ιουλίου - Εγκαίνια Έκθεσης Εικαστικών Δημιουργιών & Μουσική Βραδιά

Το Σάββατο 20 Ιουλίου στις 20.00 θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης Εικαστικών Δημιουργιών «ΜΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΜΑΣ» από καλλιτέχνες του χωριού μας. Ο Σύνδεσμος μας, πιστός στην πολιτιστική αποστολή του, έχει καλέσει όλους τους συμπατριώτες να παρουσιάσουν το όποιο καλλιτεχνικό τους έργο. Με βάση αυτό το κάλεσμα στην Έκθεση θα παρουσιαστούν έργα τους η αγιογράφος Ανδριάνα Παρίση και οι καλλιτέχνες Ιωάννης Γουδές, Στέφανος Μελεχές, καθώς και η οικογένεια Σιούτου. Επίσης, ο Σύρος ζωγράφος Σαγιέρ Ελ Ναζάρ θα παρουσιάσει έργα του με τοπία των Καρυών. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή στο κοινό για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από νέους καλλιτέχνες το χωριού μας.

Κυριακής 21 Ιουλίου - Βραδιά παραδοσιακής ελληνικής μουσικής

Το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιουλίου οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με μια βραδιά παραδοσιακής ελληνικής μουσικής με το Χορευτικό Ομιλο Σκάλας Λακωνίας.

Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Ιουλίου - Τα φημισμένα Πανηγύρια των Καρυών

Ο διήμερος εορτασμός θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 26 Ιουλίου όπου θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Καρυών και το Σάββατο 27 Ιουλίου αντίστοιχα στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Καρυών για τον εορτασμό του Αγ. Παντελεήμονα. Αντίστοιχα το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουλίου στην πλατεία της Ράχης και το Σάββατο 27 Ιουλίου στην κεντρική πλατεία θα λάβουν χώρα όπως κάθε χρόνο τα φημισμένα Πανηγύρια των Καρυών, με πολυμελή ορχήστρα και στο τραγούδι τον συμπατριώτη μας Πάνο Αρδάμη. Ποτά και φαγητό θα διατίθονται από τους επαγγελματίες εστίασης των Καρυών.

Κυριακή 28 Ιουλίου - Ετήσια εκδήλωση προς τιμή των ομογενών

Όπως κάθε χρόνο, ο Σύνδεσμος των Απανταχού Καρυατών προσκαλεί όλους τους πατριώτες στην ετήσια εκδήλωση προς τιμή των ομογενών και επισκεπτών των Καρυών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος στις 20:00 το απόγευμα της Κυριακής 28 Ιουλίου 2019. Θα υπάρχουν γλυκίσματα και καφές και θα γίνει ενημέρωση για όλες τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ


31 Ιουλίου & 1 Αυγούστου - Ιερό προσκήνημα λειψάνων της Αγίας Παρασκευής.

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών, τμήμα λειψάνων της Αγίας Παρασκευής φυλασσόμενο στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης θα μεταφερθεί στην Τοπική Κοινότητα Καρυών Λακωνίας όπου και θα εκτεθεί σε ιερό προσκύνημα στο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Μετά την υποδοχή των λειψάνων την 31η Ιουλίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.30 θα τελεστεί μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, πρωτοστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σπάρτης και Μονεμβασίας Ευστάθιου. Την επομένη 1η Αυγούστου ημέρα Πέμπτη από 7 π.μ. έως 10 π.μ. θα τελεσθεί όρθρος και θεία λειτουργία μετά κηρύγματος.

Παρασκευής 9 Αυγούστου - Παιδικό Πάρτυ

Το απόγευμα της Παρασκευής 9 Αυγούστου για τους μικρούς μας φίλους θα γίνει ένα παιδικό πάρτυ με παράσταση της κ. Ελένης Κουσκουρέλου, παιδαγωγού θεατρικής αγωγής.

Σάββατο 10 Αυγούστου - Εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών.

Το Σάββατο, 10 Αυγούστου βράδυ στις 22:00, θα λάβει μέρος το μεγάλο Παραδοσιακό Πανηγύρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών στο Γήπεδο των Καρυών με ζωντανή μουσική, ψητές γουρουνοπούλες, κρασί και ποτά. Την μουσική επιμέλεια της βραδιάς θα έχουν οι Βελισσάρης Γιώργος και Κόκκορη Γιώτα στο τραγούδι και οι Πλαστήρας Πάνος και Κόκκορης Σωτήριος στο Κλαρίνο. Τηλέφωνο Κρατήσεων: 6972460436

Παρασκευή 16 Αυγούστου - O xορός του Συνδέσμου Απανταχού Καρυατών.

Οι εκδηλώσεις του φετινού καλοκαιριού θα κλείσουν με τον ετήσιο χορό του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών στο άλσος της Αγίας Παρασκευής στο προαύλιο του σχολείου.