Καρυές Παυσανίας

Νέα - Ενημέρωση


03.05.2019

Πάσχα στις Καρυές με ζωντανή κάλυψη μέσω Facebook

 

Ο εξαιρετικός για την εποχή καιρός, καθώς και η αργία της πρωτομαγιάς που ακολούθησε κοντά με το Πάσχα, ήταν σύμμαχοι για να γεμίσουν οι Καρυές με επισκέπτες. Η παρουσία του κόσμου στην εκκλησία και στην πλατεία σε συνδυασμό με τον καιρό θύμιζε έντονα καλοκαιρινές μέρες και πολλά σπίτια τίμησαν το έθιμο του σουβλίσματος του αρνιού την Κυριακή του Πάσχα.

Αξίζει επίσης να επισημάνουμε ένα πρωτόγνωρο για το χωριό μας γεγονός, αυτό της ζωντανής μετάδοσης της μέσω του κοινωνικού δικτύου Facebook της λειτουργίας της αποκαθήλωσης από τον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Καρυών αλλά και της περιφοράς του επιταφίου από την εκκλησία του Αγίου Ανδρέα στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής. Συγκεκριμένα ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών αναφέρει για το γεγονός:

Ο Σύλλογος μας αποφάσισε να αναδείξει την ιστορία, τις φυσικές ομορφιές, την πλούσια παράδοση του χωριού μας, τα πολιτιστικά του στοιχεία, με μια σειρά δράσεων και ενεργειών που έχουν στόχο την τουριστική του αναβάθμιση και την προσέλκυση επισκεπτών.

Θα προχωρήσουμε στη δημιουργία ντοκυμαντέρ για το χωριό μας και καθ' όλη τη διάρκεια ενός χρόνου θα καταγραφούν τα ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία, οι εκδηλώσεις, η σύγχρονη καθημερινότητα.

Παράλληλα θα προχωρήσουμε σε αναβάθμιση της συμμετοχής του χωριού στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook κλπ) όπου θα προβάλλονται σε ζωντανή σύνδεση τα δρώμενα, εκδηλώσεις, πανηγύρια κλπ. που πραγματοποιούνται στο χωριό. Στις ίδιες δράσεις θα περιλαμβάνονται παρουσιάσεις από τις επιχειρήσεις του χωριού.

Για αυτά και πολλά άλλα που θα δείτε εν καιρώ θέλουμε να ευχαριστήσουμε την οικογένεια του αείμνηστου συμπατριώτη μας Πάνου Κωσταλά, τα παιδιά του Στράτο και Βίβια τα οποία εις μνήμην του ανέλαβαν την οικονομική κάλυψη του όλου αυτού εγχειρήματος. Επίσης να ευχαριστήσουμε τις κυρίες Λίτσα Φλώρη για την πολύτιμη βοηθειά της και Χρυσηίδα Γαζή για τη σκηνοθετική επιμέλεια.

Μέχρι στιγμής η αναμετάδοση έγινε και είναι πρσβάσιμη από το προφίλ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών στο Facebook στον σύνδεσμο .

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκκλησία τις ημέρες του Πάσχα, τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου στον κάμπο, τον εορτασμό της ζωοδόχου Πηγής στην εκκλησία της Θεοτόκου.

Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

 

Πηγές:
Facebook