Καρυές Παυσανίας

Νέα - Ενημέρωση


08.04.2019

Ολοκληρώθηκαν οι διεθνείς αγώνες ορεινης ποδηλασίας στις Καρυές με πρωτιά για τον Έλληνα Περικλή Ηλία

 

Ο άστατος ανοιξιάτικος καιρός των τελευταίων ημερών δεν εμπόδισε την επιτυχημένη για μια ακόμα φορά διοσγάνωση επίσημων διεθνών αγώνων ορεινής ποδηλασίας στις Καρυές με την επωνυμία Sparta Races XCS κατηγορίας 2, μετά την διοργάνωση του πανελληνίου προταθλήματος το 2012. Οι αγώνες στις Καρυές ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Ποδηλατικής Ομοσπονδίας (UCI) και εδίναν βαθμούς στην προσπάθεια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020, με αποτέλεσμα η συμμετοχή αθλητών από πολλές χώρες να είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα συμμετείχαν αθλητές από Ελλάδα, Ρωσία, Ιαπωνία, Τσεχία, Ρουμανία, Γεωργία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία και Λίβανο. Συνδιοργανωτές του αγώνα ήταν ο Δήμος Σπάρτης, ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου, ο Σπαρτιατικός Γ.Σ., ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυών και η Αlterbiketours.

Ο μεγάλος νικητής ήταν ο Περικλής Ηλίας, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο και την 1η θέση της γενικής κατάταξης. Στο βάθρο ανέβηκαν με τον Περικλή Ηλία και ο Σεργκέι Νικολάεφ (Ρωσία) που πήρε το αργυρό μετάλλιο και ο Αλεξάντερ Αλεξέιφ (Βουλγαρία) που πήρε το χάλκινο. Στην 5η θέση της γενικής τερμάτισε ο Δημήτρης Αντωνιάδης και ακολούθησαν για την Εθνική μας ομάδα ορεινής ποδηλασίας ο Ηλίας Τσορτουκτσίδης (8ος), ο Χαρούν Μολλά (10ος) και ο Νικόλαος Μαραγκός (15ος).

Στο 4ο και τελευταίο ετάπ (Short Track) η κατάταξη ήταν: 1. Σεργκέι Νικολάεφ (Ρωσία), 2. Βίκτορ Λαμπ (Γαλλία), 3. Ιβάν Φιλάτοφ (Ρωσία), 4. Περικλής Ηλίας, 6. Δημήτρης Αντωνιάδης, 7. Ηλίας Τσορτουκτσίδης, 11. Χαρούν Μολλά και 15. Νικόλαος Μαραγκός.

Έως τώρα έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες Τόκιο 2020, ποδηλάτες από την Ρωσία, Ιαπωνία, Τσεχία, Ρουμανία, Γεωργία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Λίβανος και φυσικά το παρόν θα δώσει και η Εθνική Ελλάδος .Στους αγώνες μαζί με τους Έλληνες αθλητές ήταν και ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κατσέλης και ο έφορος ορεινής ποδηλασίας Δημήτρης Γεωργακόπουλος.

Ο αγώνας περιλάμβανε και διασυλλογικούς αγώνες για μικρές κατηγορίες δίνοντας στους αθλητές την ευκαιρία να διαγωνιστούν και να αποκτήσουν εμπειρίες. Στην κατηγορία παμπαίδων αγωνίστηκε και ένα Καρυατόπουλο, ο Σταμάτης Εγγλέζος, εγγονός της Ελένης Καρδαρά και του Σπύρου Βλάχου, γιός της Στέβης, ο οποίος κατέλαβε τη δεύτερη θέση, εκπροσωπώντας την ομάδα του τον ΣΥ.Φ.Α.ΓΕ.. Ένα πρόβλημα στις ταχύτητες του ποδηλάτου κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου του στοίχισε την πρώτη θέση, καθώς μέχρι εκείνη την ώρα ήταν προπορευόμενος. Εμείς να ευχηθούμε καλή συνέχεια στους αγώνες του.

Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

 

Πηγές:
Facebook
Ζούγκλα