Καρυές Παυσανίας

Νέα - Ενημέρωση


16.03.2019

Οι Εκδηλώσεις του τριήμερου της Αποκριάς στις Καρυές

 

Ο καλός καιρός μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, ήταν το έναυσμα ώστε να τιμήσει με την παρουσία του αρκετός κόσμος τις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καρυών, τον Αθλητικό Σύλλογο «Ο Καρυάτης», τους επαγγελματίες των Καρυών και τον Δήμο Τρίπολης το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου 9/3/2019 στο Savas Cafe-bar με ζωντανή λαϊκή μουσική από το συγκρότημα "Εν Τέχνη". Το μαγαζί ήταν κατάμεστο από κόσμο που διασκέδασε και χόρεψε μέχρι αργά.

Την Κυριακή 10/3 από νωρίς το απόγευμα είχε ανάψει η μεγάλη φωτιά στην πλατεία για την εκδήλωση της Αποκριάς. Πολύ κόσμος, κεράσματα, σουβλάκια, κρασί, τσίπουρο, χορός και μουσική πλαισίωσαν την όμορφη βραδιά. Επίσης τιμήθηκε το έθιμο των τελευταίων χρόνων με τα αυτοσχέδια αερόστατα στον ουρανό των Καρυών, θέαμα ομολογουμένως εντυπωσιακό, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες. Πολλά συγχαρητήρια στα μέλη των συλλόγων αλλά και στους μερακλήδες των Καρυων που κατασκεύασαν τα αερόστατα.

Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

Την Καθαρά Δευτέρα από το πρωί μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στο γήπεδο του χωριού όπου πέταξαν χαρταετούς ψηλά στον ουρανό. Το μεσημέρι το γλέντι στήθηκε από νωρίς στην κεντρική πλατεία πάλι με τη ψωτιά, τη μουσική, τα νηστίσιμα αυτή τη φορά κεράσματα, αλλά και τα αερόστατα στον ουρανό της πλατεία.

Kάντε κλικ για να προβάλετε τις εικόνες σε μεγέθυνση.

 

Πηγές:

Facebook