Καρυές Παυσανίας

Νέα - Ενημέρωση


01.07.2018

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στις Καρυές για το 2018

Όπως κάθε χρόνο ανακοινώνονται οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στις Καρυές για το καλοκαίρι από τους συλλόγους και τους επιχειρηματίες τις περιοχής. Οι εκδηλώσεις που θα γίνουν είναι οι ακόλουθες:

Τελευταία ενημέρωση 26.07.2018

 

Υπό την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης και του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών, διοργανώνεται τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Ιουλίου ένα Διήμερο εκδηλώσεων με θέμα το Θέατρο Σκιών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια γραφής και αφήγησης παραμυθιών για ενήλικες, παράσταση αφήγησης παραμυθιών για παιδιά και ενήλικες, εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με το παραδοσιακό θέατρο σκιών και βεβαίως δύο παραστάσεις έργων το βράδυ της Δευτέρας και της Τρίτης. Την επιμέλεια των εκδηλώσεων θα έχουν ο κος Δημήτριος Αβούρης, Συγγραφέας Ποιητής από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ και η κα Νατάσσα Μιχαηλίδου, Αρχαιολόγος, μουσειολόγος, ξεναγός από τον Θίασο Θεάτρου Σκιών «ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ».

Πρόγραμμα Διημέρου

1η Ημέρα:

10:00-13:00 Σεμινάριο γραφής και αφήγησης παραμυθιού για ενήλικες και παιδιά από τον Δημήτρη Αβούρη. (Θα γραφούν παραμύθια για τις Καρυές.)

20:00-21:00 Παράσταση αφήγησης παραμυθιών για παιδιά και ενήλικες από τον Δημήτρη Αβούρη.
21:00-22:00 Παράσταση θεάτρου σκιών για παιδιά και ενήλικες «Ο Καραγκιόζης Γραμματικός» από το Θίασο Σκιών «Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη».
2η Ημέρα:

10:00-13:00 Εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με το παραδοσιακό θέατρο σκιών για παιδιά από τη Νατάσα Μιχαηλίδου.
20:00-21:00 Παράσταση αφήγησης παραμυθιών για παιδιά και ενήλικες από τον Δημήτρη Αβούρη.
21:00-22:00 Παράσταση θεάτρου σκιών για παιδιά και ενήλικες «Ο Γάμος του Μπαρμπαγιώργου» από το Θίασο Σκιών «Τα Παραμύθια του Καραγκιόζη».

 

Στις 26 Ιουλίου στην πλατεία της Ράχης (Το πανηγύρι της Αγία Παρασκευής στις 16/07/2018 ματαιώνεται λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους) και στις 27 Ιουλίου στην Κεντρική πλατεία θα λάβουν χώρα όπως κάθε χρόνο τα φημισμένα Πανηγύρια των Καρυών λόγω του εορτασμού της μνήμης της Αγίας Παρασκευής και του Αγίου Παντελεήμονα αντίστοιχα. Συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα «Δωρικός Ρυθμός» με τους Λεωνίδας Σταρόγιαννης, Νίκο Τσίπα και Παναγιώτη Ρουσάκο.

Όπως κάθε χρόνο, ο Σύνδεσμος των Απανταχού Καρυατών προσκαλεί όλους τους πατριώτες στην ετήσια εκδήλωση προς τιμή των ομογενών και επισκεπτών των Καρυών στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος στις 20:00 το απόγευμα του Σαββάτου 28 Ιουλίου 2018. Θα υπάρχουν γλυκίσματα και καφές και θα γίνει ενημέρωση για όλες τις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου.

Στις 3, 4 και 5 Αυγούστου θα λάβει χώρα ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ και ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ στο ισόγειο του Κοινοτικού Κτηρίου Καρυών. Θα εκτεθούν έργα της ζωγράφου Μάτας Φλώρου και του τεχνίτη Παντελή Κοντάκη.

Την Κυριακή 5 Αυγούστου στην κεντρική πλατεία Καρυών θα διοργανωθεί μουσική βραδιά με τίτλο «Από τον Γρηγόρη Μπιθικώτση στην Βίκυ Μοσχολιού». Τα τραγούδια θα τα ερμηνεύσουν οι Σπυρίδων Κουτσοβασίλης και η Ειρήνη Χριστοφιλάκη και θα τους συνοδεύει τετραμελής ορχήστρα μουσικών.

Ο καθιερωμένος ετήσιος θερινός χορός του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Αυγούστου, στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καρυών, στο άλσος της Αγίας Παρασκευής.

Το βράδυ στις 15 Αυγούστου θα γίνει το Summer Party του Savas Cafe που βρίκεται στην κεντρική Πλατεία Καρυών. Όπως και πέρσι την μουσική επιμέλεια του πάρτυ θα έχει ο DJ Mike Moisidis.